jueves, 12 de noviembre de 2015

Comencem a recordar - Fa molta calor

A continuació alumnes, teniu una activitat que espere que vos agrade. Es tracta d'una notícia referent al clima de la Comunitat Valenciana. Llegiu en veu alta la no noticia sobre les altes temperatures trobada en internet i contesteu i raoneu les preguntes en el vostre quadern. En clase la llegirem  en veu alta y resoldrem les preguntes en comú.


Noticia : Fa molta calor 


"Este estiu està fent tant calor que moltes comunitats estan en alerta per les altes temperatures, entre elles la nostra. En algunes localitats el termòmetre pot aconseguir fins als 40 graus centígrads, la qual cosa produïx que almenys huit comunitats més estiguen també en alerta.

Les autoritats sanitàries ens recomanen evitar exposar-nos al sol durant llargs períodes de temps. De la mateixa manera, ens recorden que és aconsellable romandre tot el que es puga en llocs frescos, d'ombra i amb bona ventilació. També hem de recordar l'important que resulta estar ben hidratats. Per això hem de beure molta aigua, i triar menjars lleugeres amb abundant líquid i riques en sals minerals. Estes menjars poden ser les fruites i les hortalisses, les quals ens ajuden a recuperar tot el que perdem per la suor."


1. És freqüent que a la Comunitat Valenciana hi haja onades de calor?

2. En quina època de l'any es donen les més altes temperatures?

No hay comentarios:

Publicar un comentario